Summa sidvisningar

måndag 7 november 2011

Bönhörd

Jag klappar mig på huvet när jag har gjort nåt bra. Jag klappar mig på magen när jag är mätt å gla'. Jag klappar mig på kinden när jag har varit snäll. Jag klappar mig på rumpan morron, middag, kväll!
Då klappar vi oss på huvet då. För efter att jag skjutsat ungarna till skolan så tog jag bilen till Vätterstranden. Hoppade ur och inledde en rask promenad längs vattnet i över trettio minuter. Passerade bland annat Sannabadet. Stället där man badade som riktigt liten. Passerade ängen där det förr i tiden stod ett växthus som jag älskade att besöka ihop med mamma. Främst för att i växthuset låg det alltid en svartvit FET katt som hette Max. Gick även förbi mitt maffiga favoritträd. Nu tror ni att jag har blivit bananas på riktigt men jag förstår folk som känner en viss dragning åt träd. Jag känner mig nästan lite småkär i det här trädet (ding dong...). Ja, nu pratar vi inte mer om det.
Vad jag skulle säga mer var att efter det här givande morgonspatserandet så hamnade jag på Willys. Med en inköpslista. Har jag med mig en inköpslista kan det bara betyda en enda sak. Jag har läst en kokbok!
Igår hamnade jag något motsträvigt i Fredrik Pauluns klor och även om jag är lika intresserad av GI som av Christer Sandelins musikaliska karriär så såg en del av de vegetariska recepten onekligen smaskiga ut. Det var därför som både kidneybönor, bulgur, persilja, muskotnöt, örtsalt och keso damp ned i kundvagnen. Kidneybönor har väl aldrig fått följa med mig hem innan! Nu ska de bli biffar. Och så ska här göras tabbouleh.
Recept ska följas slaviskt. Jag ska lyckas. Jag måste lyckas. Jag ska lyckas. Jag måste lyckas.
Önska mig lycka till. Det här klumpiga stycket lär behöva det.

Dagens låt: Sunday girl - Erasure.
Vi var visserligen iväg på tipspromenad och jag var visserligen ute på min tidiga morgonpromenad men resten av söndagen....jösses, vilken slapp söndag. Jag låg mer eller mindre vågrät i soffan fram till klockan halv två inatt. Då vaknade jag (varför är det inget teveflimmer längre?), förflyttade min supersega lekamen till sängen, somnade omedelbart, vaknade fem för att släppa ut Mats, somnade om, vaknade halv sju. Härligt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du testat Limabönor? Finns på Bikupan. Den mest negativa bönhataren blir visst såld...
Jag har köpt en påse - ska testas senast kommande helg. A/K

randigkatt sa...

Aldrig provat vad jag kan minnas. Men det låter ju onekligen godare än kidneybönor.