Summa sidvisningar

fredag 18 november 2011

Smells like pensionär spirit


Vaknar. Kliver ur sängen. Drar på mig den röda morgonrocken som har hängt med i åtta år. När jag rullar upp rullgardinen känner jag en pust. Det luktar pensionär! I samma stund som jag konstaterar detta så börjar hjärnan aktiveras. Den första tanken som tänks är att "herregud, är det redan vid den här åldern, NU, som man börjar ge ifrån sig gammelmänniskolukter?"
Och sedan:
"Men egentligen - exakt VAD är det som gör att det luktar pensionär?"
Är det att hos gamla människor luktar det instängt? Fast om ett gäng femåringar är instängda i en lägenhet några dagar då luktar det väl inte likadant som om det hade varit ett gäng 75-åringar?
VAD ÄR DET SOM SKAPAR LUKTEN? Är det en blandning av bröstkarameller, portvin, söndagsstek med svartvinbärsgelé, löständer och blodtryckssänkande medikamenter?
Ja, fråga inte mig för jag vet inte. Men jag vill hemskt gärna veta.

Just nu vädrar jag.

Dagens låt: Safety dance - Men Without Hats.
Har varit ute och traskat idag. Både igår och idag för att vara korrekt och båda gångerna har jag haft min lila fulmössa på mig. Som jag älskar. Fast efter en kvarts rask promenad känner man det. Man är för varmt klädd. Det är liksom inte mössväder.
Jag är alltid fel. På nåt sätt. Alltid.

2 kommentarer:

Sparkling sa...

Min teori till pensionärslukten är att gamlingar inte tvättar kläder på samma sätt som "vi unga" (haha). De hänger in kläderna i garderoberna igen efter användning, möjligen efter en liten vädringssession på balkongen, och sedan använder de dom i MÅNADER. En skön mix av lätt otvättade kläder, hjärtmediciner, kokkaffe, rosenparfymerad tvål och hudkräm ("luktegott" som min mormor sa), rakvatten samt kakor bakade på lätt härsket smör som man köpt till extrapris och inte kan med att slänga men inte riktigt vill använda heller för då tar det ju slut. Voila, pensionärslukt.

Lena sa...

Ha ha ha ha kul förklaring till pensionärsdoften..... :)))