Summa sidvisningar

torsdag 24 november 2011

Dagens roligaste

Är på författarträff på Stadsbiblioteket med dottern. I lokalen sitter barnboksförfattaren Petter Lidbeck i en fåtölj uppe på scenen. Framför honom sitter en hel skolklass plus vi. Alla ungar viftar med sina händer för att de vill fråga en massa frågor som de klurat ut dagar i förväg.
Efter tjugo minuters gäspframkallande frågor i stil med "hur många böcker har du skrivit?" och "hur slutar den och den boken?" så räcker en liten snaggad blyg kille med glasögon upp handen och undrar: "Hur många vänner har du?"
Petter, författaren, tycker att det var en av de smartaste frågorna han någonsin fått. Aldrig hade han fått den innan. Han kommer till slutsatsen att han har typ fem vänner.
Efter yttterligare tjugo minuter räcker samme försynte kille upp handen igen och frågar med lätt nervös stämma: "Hur ofta går du på toaletten?"
Alla skrattar och vrider på sig. Jag skrattar också. Petter säger att "Nu har du ställt två av kvällens bästa frågor. Vem ÄR du egentligen? Vad heter du? Jag skulle vilja titta in i din hjärna. Vad GÅR du på?
Det sistnämnda tyckte jag var mycket roligt sagt så jag skrattar så mina tårar börjar rinna. Säga så till en nioåring. Vad GÅR du på? Ha ha ha. Kul.

Barnboksförfattaren gick förresten mer gånger på toa än han hade vänner. Beroende på vad han hade ätit förstås.


Dagens låt: One of the boys - Rose Tattoo.
Mille, sex år, fick inte hänga med på författarträffen. Inte så konstigt egentligen. Han verkar ju inte ens begripa vad en författare är.
Idag så skulle han nämligen säga något retligt till mig och klämde till med: "Din FÖRFATTARE!"
Hemskt vad arg man bli av sådana påhopp.

Inga kommentarer: