Summa sidvisningar

måndag 14 november 2011

Ledig - men hur gör man?


Klockan är exakt 10.35 när jag öppnar dörren och kliver ut i verkligheten. Ut från den dammiga trafikredaktionen. Solen skiner, himlen är blå, luften är hög. Jag har en hel dag, en SOLIG dag framför mig och fram till klockan 13 kan jag göra vad jag vill eftersom att inte en endaste unge är hemma.
Jag sladdar in framför A6, springer in på Åhléns och köper en ny mascara från MAX FACTOR för 130:-. Rivstartar och kör ut till en sjö där jag lägger mig på en brygga och bara andas in höstluften. Eller kanske inte. Jag kör naturligtvis hem. Dammsuger lite förstrött (har fått en ny sucker av min snälla, snälla svärmor), värmer lite mat i micron, slänger mig i soffan och försöker blunda eftersom jag är trött.Hämtar sonen. Eller kanske inte här heller. Han följer istället med en kompis hem och blir borta till halv sex ikväll. Jag är alltså ännu mera ledig nu! Därför så sticker jag ner på stan och tar en fika på ett nyöppnat café och sedan går jag på en föreläsning. Eller kanske inte. Här heller. Den ytterst fantasifulla människan som är jag åker förstås hem och slänger sig i soffan. IGEN! Läser ur Utrensning (snart, snart klar!!!!!), somnar som vanligt och när den fantasifulla vaknar är det såklart mörkt ute. Tänker på jobbet imorgon. Att jag längtar dit.
Ikväll och inatt ska barnen sova borta. Jag är ledig ledig LEDIG men känner jag mig själv rätt så kommer jag bara dega i soffan, min käraste vän.
Åh, vad jag är dålig på att L E V A!!!
Hur fasen gör man?

Inga kommentarer: