Summa sidvisningar

tisdag 2 december 2008

Lyssna och lär

Ett roligt tidsfördriv är att tjuvlyssna på andra människor. Det gjorde jag idag i en affär (Röda korset) i Tranås. Eller tjuvlyssna förresten. De här två kvinnorna samtalade så himla högt och ljudligt med varandra att man inte kunde undgå att höra deras konversation.
Kvinnorna var i 50-årsåldern. Båda såg ganska rejäla och alldagliga ut. Den mest pådrivande och smått optimistiska kvinnan var rundlagd med rejäla skodon på fötterna och hennes fingrar hade ringar på varenda finger. Vi kan kalla henne Maggan. Den andra, lite kuvade, får heta Inger.
- Du kan inte ha det så här längre! (Maggan)
- Nej, jag vet. Det är ohållbart! (Inger)
- Du måste ta dig ur det här helt enkelt. Han är alldeles för dominant mot dig! (Maggan)
- Ja, det är han. (Inger)
- Vet du vad du ska göra nästa gång du möter honom? (Maggan)
- Nä? (Inger)
- Du ska se honom i ögonen och säga HEJ och bara gå förbi. Du ska inte titta ner i marken. Säg HEJ glatt och så bara gå förbi alltså. (Maggan)
- Ja, det sa de på Kvinnojouren också. (Inger)
- Mm. Så ska du göra. Heja glatt (och så demonstrerar Maggan för Inger preciiis vilket tonläge det glada hejandet ska vara i. Det verkar viktigt det där med det glada hejet).
- Jag hade ju en hund innan. Vilken lyssnare! Han LYSSNADE verkligen på vad jag sa! (Maggan går på).
Det här sista skrattade jag och skägget gott åt när vi kommit ut ur affären.
- Stackars hund, sa skägget. Hunden måste ju ha lärt sig att sova med öppna intresserade ögon för att kunna koppla bort hennes blarrande.
Kul.

Dagens låt: I wanna be your dog - Iggy Pop & The Stooges.
Hu vad hemskt det måste vara att vara hund i vissa familjer. Tänk att hamna hos en kedjerökande alkis eller hos en tokig människa som bara ska ha tips och råd hela tiden. Råd på hur man hejar på det mest glada sättet...

Inga kommentarer: