Summa sidvisningar

onsdag 2 september 2009

En sticka som har mage

Hela veckan har jag vickat i en skola. Igår gick det inte så bra. Inte bra alls. Jag skulle nämligen vara med i en halvklass på en bildlektion och fritidspedagogen som höll i denna lektion var smal som en tändsticka. Bakifrån såg hon ut ungefär som en levande topz. Men hon hade en riktig mage. Som putade ut betänkligt.
Topzen var totalt ointresserad av att försöka göra det bekvämt för vikarien (det vill säga mig). Ingen larvig presentation, inget småsnack, inget nugörvisåhärjagtardettadutardetta. Därför tar jag naturligtvis på mig rollen som käck isbrytare. Jag gör det genom att säga "Vilken gullig mage du har! Vilken månad är du i???"
Topzen tittar på mig och säger torrt "Nej, jag är inte gravid".
Hade det varit kyligt mellan oss innan så blev det härmed rimfrost längs väggarna nu. "Men jag har varit gravid" sa hon (fortfarande knastertorrt).
"Jaha" kvittrade jag glatt. "Nyligen då?" (här såg jag min chans att få mina kunskaper bekräftade vad det gäller kvinnokroppen, men näää... för hon sa)
"För två år sedan".
"Jaha, jag jag har ju mage med blablabla och jag har blablabla fött två barn" bladdrade jag på, men Topz-Fia var ointresserad.
Hur jag ska göra om jag möter denna mycket, MYCKET, humorbefriade varelse i skolkorridoren vet jag inte. Kanske ska jag ha ett ex av tidningen GRAVID! i väskan och när vi möts så kan jag ju ta upp den och hålla framför fejset? Är det en bra idé?

Dagens låt: Vingar - Mikael Rickfors.
Ibland önskar man faktiskt att man hade ett par vingar. Bara att lätta och flyga iväg när det blir pinsamt och dumt och jobbigt. Jag hade behövt ett rejält par igår i alla fall.

Inga kommentarer: