Summa sidvisningar

tisdag 22 september 2009

Heltid hela tiden

Ni som jobbar heltid - vad äter ni till frukost? Felformulerat - vad är ni gjorda av? Igår jobbade jag sju timmar och idag har jag jobbat sju komma fyrtiofem timmar och jag lovar....jag är HELT slut. Kanske är det viss skillnad på att jobba heltid på ett kontor i lugn och skön miljö och att jobba heltid i skolmiljö med sjuttioelva ungar som man ska hålla reda på. Hålla tyst på. Se till att de inte slår ihjäl sig eller varandra. Puh. Det är ett hårt jobb men någon måste göra det. Fast aldrig, aldrig att ni får mig att jobba 100% med barn. Never. Då blir jag hellre en tokig tant som letar pantflaskor, tror jag.
Det om det. Nu över till gymmet som jag och Lena J började på igår. Friskis & Svettis hette det och det hade tydligen legat rätt många år där det låg. Jag har aldrig satt min fot där. Lite jobbigt att det låg på våning två. Ingen hiss!
Vi blev instruerade av en supervältränad killtjej som var rolig och bra. Hon berömde oss flera gånger och sa "Vilka tjejer!" Bara en sån sak att hon tyckte att vi var "tjejer". Plus i kanten till henne, tycker jag.
Vi gick igenom alla maskiner och den jag hade svårast för var naturligtvis den viktigaste. MAGPLÅGAREN. Jag fattade inte hur man skulle göra en "curl". Jobba med naveln? Hallå. Hjälp.
Fast det löser sig nog. Det här med gym blir kanonbra. Man går dit när man vill. Jobbar sig svettig och sedan går man hem och slänger sig i soffan med en chipspå...näve morötter.
Mitt nya liv - du är så välkommen.

Dagens låt: Freedom - George Michael.
Jag tycker att det är kul att jobba. Det gör jag. Verkligen. Men jag måste få känna mig fri. Så antingen blir det ett halvtidsjobb med vadsomhelst eller så måste det bli ett jävligt fritt jobb. Ett jobb där man får göra vad som faller en in. Eller tja, frihet under ansvar då då. Med andra ord - ett sånt där jobb som hela Platsjournalen är full av. Eller kanske inte.

Inga kommentarer: