Summa sidvisningar

lördag 11 februari 2012

Anonyma melloknarkare. Medlem nr.1

Här ska villigt erkännas att är det något jag är beroende av så är det Melodifestivalen. Folk brukar höja på sina ögonbryn och verkligen spana in mig för att se om jag är ironisk när jag berättar detta - men nej. Jag är gravallvarlig. Melodifestivalen är helig för mig och har så varit ända sedan jag stod med v-jeans och träller ute på gården till Duvgatan 9 och tjagglade tuggummi tillsammans med min kompis Torsten.
"Vem tror du vinner ikväll?" undrade Torsten och blåste en Buggbubbla.
"Jag är bergsäker på att ABBA vinner. Jag kan slå vad om det!" sa en något djärv miniupplaga av mig själv för 37 år sedan (det känns som det var i förrgår.)

ABBA vann. Jag var fast. Och med undantag för en Status Quo-konsert, en resa till Rom och en utekväll så har jag sett hela spektaklet genom alla år sedan dess.
Ikväll är det dags igen och efter en snabb provlyssning av alla låtar så sitter man som vanligt där med ett drag av besvikelse över sig. Kanske att DiLeva var lite bättre än de andra. Och Andreas Lundstedt...hans låt var ju lite, lite okej.
Hur som helst så är min vinnare som ska skickas iväg ut i Europa (jag kan inte stava till Azerbadjan) redan klar. Det bara måste bli Loreen! Vilken sabla bra låt och framförallt - vilket otroligt tjusigt nummer! Hade jag bara varit 0,00001% så snygg som hon var så hade jag tackat en högre makt. Vinn, Loreen, vinn!

Dagens låt: I see a star - Mouth&McNeal.
Holland. 1974, tror jag att det var. Vilket guldkorn! Vad Melodifestivalen behöver år 2012 är fler rundlagda hippies med runda brillor spelandes på ett positiv. Kanske Mikael Wiehe kunde....eller förresten. Nä.

Inga kommentarer: