Summa sidvisningar

tisdag 21 februari 2012

Tål du inte gnäll? Sluta läs här



Okej. Gnäll och gnöl var det.

Jag börjar med bilen. I lördags så skulle hela familjen packa in sig i bilen för vi skulle till Mullsjö på loppis. I en annan bil inne i Jönköping satte sig Stefan och Hoccy. Vi skulle så att säga sammanstråla i avkroken.

Bilen: önönönönönönönönönönÖÖÖÖÖHHHNNN.

Den startar inte. Den bara står och maler surt. Vi blev lika sura vi. Stefan och Hoccy anländer för assistans. Det hela slutar med att jag och ungarna åker i Stefans lånebil eftersom hans bil inte heller fungerar. Skägget och Hoccy får snällt sätta sig i lådbilen, förlåt, Ford fiestan.

När vi gjort Mullsjö så drar vi oss hemåt. Nu vankas det bogsering. Precis just vad man vill sysselsätta sig med en ledig lördag i regn och rusk. Dessutom ligger bilverkstan uppe på berget och vägen dit är kringelikrokig och riktigt jädra läskig.

Bogsering ska inledas. Vad händer? Jo, bilen som för några timmar sedan surat ned både sig och oss behagar STARTA. Gud ske pris! Tusenlappar sparas, alla blir lyckliga och dansar ringdans in till vardagsrummet där melodifestivalen väntar i tv-rutan.

Tre dagar senare, läs idag, så vägrar den starta på nytt. Bara sådär! Det blir panik i lägret. Ungarna ska ju till skolan och klockan är 07.49. Att ta sig till Norrängsskolan innan klockan 08.00 skulle inte ens en dopad Ben Johnson fixa. Snabb promenad i lätt duggregn en tisdagsmorgon = me like!

Väl hemma så ringer jag vårdcentralen för mitt höger öra spökar som bekant och stundtals har det varit riktigt jobbigt (VISST ÄR DET HÄRLIGT MED GNÄLLIGA MÄNNISKOR!) och efter två veckor tillsammans med öronbedövande öronsus tog jag så tag i saken.

Orkar inte dra konversationen med sköterskan men jag blev lugnad med att det beror på min förkylning och att trumhinnan förmodligen är irriterad (vem är inte det?) och ta du en IPREN för de är så att säga avsvällande.

Nu har jag gjort det. Öran susat fortfarande. Och bilen startar inte.


Imorgon börjar jag jobba klockan 05.30. Uppdrag Gnäll slutfört. Over and out.


2 kommentarer:

Sparkling sa...

Men man bara HATAR ju när bilar inte startar. Hade det varit människor som varit sådär svekfulla och lömska så hade man ju gjort slut direkt, eller det finns ju iofs folk som inte gör det och lever i misärliknande misshandelsförhållanden i åratal. Men de har kanske en bil som startar åtminstone.

randigkatt sa...

Just så! Och ännu värre: Bilhelvetet startade vid 17-tiden då Skägget försökte. Jamen, vad har jag gjort den här bilen? Det är tydligen mig den hatar. Jag som kör bäst och är den som bryr sig om puts och finish. Är det tacken?