Summa sidvisningar

lördag 4 februari 2012

Hektisk dag på radion

Hade en lätt svettig dag och eftermiddag på jobbet igår. Det snöade lite i Jönköpings län, hyfsat mycket i Östergötland och i Kalmar toksnöade det. Snö = trafikproblem. Halka = lastbilar fastnar i backar, drattar i diket, blockerar vägar.
Utöver alla mina ordinarie 20 sändningar så gjorde jag närmare 30 akutsändningar. Mitt rekord.
När det är P4Extra på eftermiddagen och man måste gå in och bryta så får man springa in på nyhetsredaktionen och be någon om hjälp. Igår så behövde jag komma ut mitt i Sean Banan och efter kulturgärningen att störa i den låten så konstaterade jag att min trafikrapport inte alls hamnat i en lång låt utan i ett kort smakprov och därför slutade mitt akutmeddelande i P4 Extras snack.
"OJ! Nu kom jag visst med i snacket!" sa jag och Jessica som var den som hjälpt mig med reglarna hoppade till. För då upptäckte plötsligt hon att hon glömt dra ned regeln. Vilket då borde betyda att jag gått ut i alla kanaler med mitt "Oj! Nukomjagvisstmedisnacket". Usch. Skämmigt.
Efter klockan fyra var det dags för ytterligare ett akutmeddelande. Jag rusade in i Fredagshäng med Eng-studion och väldigt vad mycket folk det var där. Jag trodde det rörde sig om nåt sämpigt lokalband så jag hann inte ens bli nervös.
Jag bara greppade micken och rev helt iskallt av mitt riksväg 26/47-meddelande. När jag gick ut ur studion så skrek nån av gästerna där inne i studion "Fan vad bra!" om mig.
När jag kom in på trafikredaktionen så lyssnade jag på programmet och då gick ett ljus upp för mig. Det var ju RAW-comedygänget som varit där inne ju. Var det Mårten Andersson eller Måns Möller som skrek efter mig? Och eftersom de är komiker så var det säkert ironiskt....Ha ha ha, verkligen jättekul.
Nån Kodjo var visst också med. Och så hon den där i Parlamentet som jag inte tycker är kul. Marika Karlsson?

Förra fredagen var Adam Tensta på besök och han kommit gående emot Sebastian, min kollega, och bara "Tja, läget?". Det hela slutade med att Sebastian blev förevigad på bild tillsammans med Adam i soffan.
Nästa fredag hoppas jag att Howard Stern, Nisse Hellberg, Robyn, Eldkvarn, Laleh eller nån annan kul typ gästar Eng. Fast med min vanliga otur så blir det väl Amy Diamond som står där. Eller Lena-Maria Klingvall. Eller varför inte Robert Wells?

Ja ja. Man får ta det goda med det onda. Jag har ett roligt jobb.

2 kommentarer:

Anonym sa...

OBS! det VAR inget skämt, du ÄR bra=bäst på "Trafikläget". Punkt slut! Jag håller på Lena-Maria...:))Kram Tuppen

randigkatt sa...

Tack Tuppen!