Summa sidvisningar

tisdag 7 februari 2012

Min tisdag med Laleh och Apis

Vaknade av att Apis leopardrumpa trycktes upp i nyllet på mig. Mille kan inte sova utan Apis och således vet man att om Mille kommer så kommer Apis. De är som ler och långhalm. Dessutom så fick jag nyss reda på att Apis för tillfället toppar topplistan. Sedan kommer pappa och sedan jag. Jag har alltså halkat ned till en tredjeplacering. Efter en TYGAPA! Så himla orättvist.

Frukost. Hade därefter en dust med dottern som bråkade om sitt hår. Igen. Om hon har listor över problem så borde hennes hår toppa den topplistan. Så tröttsamt.
När barnen var avhysta fick jag för mig att jag skulle gå ut och gå. Tog på mig långkalsonger, jeans OCH termobrallor. Tröja, tjock tröja, jacka, mössa, haslduk och håriga pälsvantar. Frös ingenting. Första minuten alltså. För plötsligt så hoppade en helt bindgalen vinter på mig och började bita mig i ansiktet med alla sina 17 minusgrader. AAAAJJJJ!! Rånarluva känns liksom inte som ett vettigt alternativ - då kändes alternativet "gå hem igen" mycket mer lockande.

Drack kaffe. Micrade en hembakt smörbulle. Kom medvetet för sent till jobbet. Börjar egentligen halv tio men själva jobbet startas inte förräns klockan elva. Så en och en halv timmes schemalagd "sitta-och-glo-när-andra-jobbar-samt fika-längre-än-en-halvtimme" är vad jag får stå ut med vareviga tisdag. De andra stack iväg på telefonkonferens. Jag fick sitta kvar helt solo och sända. Fick gå ut akut i sändning fem gånger. Det blev lunch. Satte mig i bilen och fräste iväg till MAX och tryckte i mig ett gott, salt och fettdrypande greenmål på fem blanka. Tog en sväng till Erikshjälpen. Fyndade en jacka, en badhandduk och en gardinkappa. Fräste tillbaka till kneget. Jobbade till 17.36. Fräste hem. Barnen hade inte fått kvällsmat. Då fick jag fixa det. Gjorde det med hjälp av Laleh för idag damp Ginzapaketet ned i min brevlåda så nu har både hon och George Harrison flyttat in.

Ska duscha nu. Och därefter ska jag kolla på trummisen i Sahara Hotnights när hon intervjuar Tommy Ramone kl. 20 i tvåan. Känner jag mig själv rätt så kommer jag väl se sista halvtimmen av Topmodel Sverige i trean på det.

Jävla tisdagar. De är faktiskt inget vidare.

Inga kommentarer: