Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Tjo, vad det var livat!


Vi talar ketchupeffekten här. Först händer inget, inget, inget - och sedan händer allt på en och samma helg.
I fredags var det after work med skolan. Vi träffades redan klockan 17 och sitter man ner och bara pratar så blir det lätt så att jag glömmer mig och dricker och dricker och dricker. Kollegan vid min ena sida drack "varannan vatten". Jag kontrade med att dricka "varannan cider". Det gav utslag.
Efter några timmar så skulle vi vidare till nya irländska puben Murphys. Jag som är lite allergisk mot "irländska pubar" - speciellt om den "irländska puben" har personal i cowboyhatt. Har man inte missat något då?
Iallafall - det var knökafullt och med så många människor i en liten lokal blev ljudstyrkan högre än den högsta jag någonsin upplevt (du tror kanske att det var när jag var på en U2-konsert i Scandinavium då jag satt fem centimeter från den gigantiska högtalaren men nej, jag pratar förstås om Barnarpsskolans gymnastiksal där det var "fri lek" för cirka tio barn i mellanstadiet. Mina öron blödde.)
Här blev det ännu mera dricka. Kollegans man, bankdirektören, kom och eftersom bandirektörer har feta plånböcker så bjöd han förstås laget runt.Med reslutatet att jag blev F U L L.Eftersom jag så sällan är F U L L så drabbas jag förstås av panik när det bara snurrar. Och vad gör jag när jag är snurrig? Jo, jag ringer Skägget och Skägget för göra en blixtutryckning och hämta mig. Fulla frugan. Tvåbarnsmorsan.
Detta var alltså på fredagen. Igår mådde jag sådär kan jag väl säga. Var övertrött. Men vad skönt då att man bara ska ligga hemma i soffan och glo på teve och nej, just det ja. Vi skulle visst ut idag också. På fest i Vättersnäs hos Peters nya jobbarkompis. Arton personer. Som man inte känner. Kul.
Jag bestämde att jag skulle köra, inte dricka en droppe. Bara vara med på förfesten och ölbowlingen och sedan åka hem.
Förfesten var trevlig. Alla var Svenssons och det absolut bästa som hände var att en av männen stod och pratade om 80-talet med Skägget. Och så tittade han på mig och sa "Fast då var väl inte du född!" Ha ha ha. Hitkommentar. Ölbowlingen var skitkul. Jag hamnade i samma lag som han med hitkommentaren och det visade sig att hans fru hade känt igen mig från BB. Vi hade alltså döttrar som var födda nästan samtidigt.
Världen är liten. Och jag är sliten.

Dagens låt: No coke - Dr. Alban.
Jo, det blev coke! Hela kvällen stod jag och sippade på en Coca Cola. Vilken karaktär! Jag säger det igen: Vilken karaktär!

1 kommentar:

Sara sa...

Å! Jag kan inte ens föreställa mig dig så "snurrig" katten. Kan du göra repris den 19:e? ;) Hursom tycker jag det är så himla fint att du har ett skägg som blixtuttrycker och hämtar. Själv är man ju väldigt skägglös, lika bra att hålla sig nykter då.
I fredags var jag på andra sidan bron. Var medvetet på typ enda stället utan afterwork. Drack också cola. Och åt planka. 80-talet när det är som bäst ;)