Summa sidvisningar

torsdag 2 december 2010

Stora snurren!

Vara på ett jobb klockan 05.30 - inga problem! Jag vaknade innan klockan fyra och stod och knackade på Trafik & Services dörr innan chefen ens hade kommit. Plättlätt!
Min första dag på nya "jobbet" gick ut på att sitta bredvid och studera och försöka greppa vad det hela handlade om.
Jag kan säga så här. Jag brukar inte svettas nämnvärt. Min nya deo gastar om att den ska hålla torrt i 48 timmar. Blaha. När klockan var halv sju hade jag SVETTRINGAR under armarna och då var jag som sagt var bara en prao. Det bådar ju inte så gott....
Vad gör man då på nya "jobbet"? Kanske tror ni, precis som Skägget, att man bara sitter och väntar på att folk ska ringa in och rapportera att älgar syns vid vägkanten etc? Mitt svar måste bli ett rungande NENEJNEJ. FELFELFEL!
Om ni bara visste! Innan klockan sex så skulle man ställa om telefoner, logga in på sjutton olika datorer, kolla massa webbsidor, kolla mejl, ringa Vägverket, svara på flera telefonsamtal, skriva manus, sortera inlägg. Jag hade stressfjärilar i magen redan efter en kvart på plats. Ljudfiler för fyra olika radiokanaler skulle spelas in cirka fyra gånger innan klockan nio och så skulle man koppla in sig på de olika stationerna och rapportera direkt ut i etern. Tre gånger skulle man springa iväg in till Morgonskiftetstudion för att avlägga direktrapport.
MAJ GADD! Och hela tiden håller man koll på datorerna samt svarar i telefon. Cheesus. Men jäklar vad det verkar vara ett roligt jobb! Mycket roligare än jag trodde. Jag var ju bara där i knappt fyra timmar men under den tiden så skrattade jag så att jag fick ont i magen flera gånger. Det bådar gott.

På tisdag är det dags igen. Då kanske jag ska spela in ljudfiler som ska sändas eftersom "Du är ju van att prata i radio" (!)
Blir jag bara varm i kläderna och behärskar detta så misstänker jag att detta jobb kan bli ett av dom roligaste jag har haft.
Kul, va!

Dagens låt: Heartache by numbers - Bryan Ferry.
När vi kopplar in oss på Radio Kronoberg så hamnar man mitt i deras sändning och innan vi skulle in med vårt så spelade de den här låten.
"Fråga honom vad det är för låt!" väste jag till Johan.
"Ja, hum, Mirre här, som en av våra skarpa vikarier, undrar vad det var för låt?" sa Johan.
Ha ha.
Braiga Bryan!

Website counter

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, det verkar väl passa dig som handsken! Jag lyssnade ivrigt men missade er i dag!
Hoppas barnen fick lockiga fina frisyrer?! Jag märkte att jag har saknat ditt underbara skratt!!! KRAM! Tuppen

Lena sa...

Härligt!!
Det blir nog kanon det här!!
/grönsak

Barasara sa...

Å! Härligt att läsa. Ännu skojsigare om det blir roligaste jobbet någonsin. :)

randigkatt sa...

Tack och bock. Barnen fick frisyrer utan lock.