Summa sidvisningar

onsdag 26 november 2008

En stor gorillas avföring och sånt

Det finns skällsord och det finns skällsord. Ett mycket gångbart skällsord här hemma är BAJS. Wendy är bajs! Mille är bajs! Glåporden flyger som trimmade projektiler mellan ungarnas munnar. Och nu har kriget trappats upp. Betänkligt. För idag var det treårigen som avfyrade en ilsken missil mot sexåringen vid frukostbordet.
SCEN 1: Klockan är sju hemma hos familjen Juneström. Mamma tuggar på en rostad macka med marmelad och sörplar lite honungsvatten. Hon tycker att det är skönt med lugn och ro vid matbordet. Plötsligt öppnar treåringen munnen. Han som mer eller mindre nyss lärt sig att prata.
"Wendy är King Kongbajs!!"
"Näää! Det är jag inte alls" skriker Wendy samtidigt som tårkanalerna öppnas på vid gavel.
"King Kongbajs! King Kongbajs!!!" Ju mer den stora sexåringen lipar desto roligare tycker den lille treåriga retstickan att det är.
SCEN 2: Mamman går in och medlar/torkar tårar samtidigt som hon är ganska stolt över sin förslagna son. Så liten och ändå så påhittig! King Kongbajs är ju ett fantastiskt användbart uttryck. Mamman tänker anamma det. Använda det när något går fel. När någon är dum. Det kommer med andra ord att användas ganska frekvent.
SCEN 3: Mamma, barn och barn försonas i en ringdans till tonerna av King Kong Song med ABBA. Alla är glada och ingen gråter. Jobb och skola nästa!

Dagens låt: Cry cry cry - Johnny Cash.
Mycket tårar blir det under en vecka. Vad jobbigt det måste vara att vara barn med alla dessa känsloutbrott hela tiden. Ena sekunden sprutar tårarna, andra sekunden så ligger man på golvet och skrattar så man får ont i magen. Blir matt bara jag tänker på det faktiskt.

Website counter

Inga kommentarer: