Summa sidvisningar

tisdag 25 november 2008

Lunchtajm

Sönderkokta morötter och ärter. Kokt potatis. Fisk. Pepparrotssås. Min bordsgranne till höger åt ett milligram potatis. Min bordsgranne till vänster satt mest och grävde efter ärter, MED BARA HÄNDERNA, på tallriken. Han mittöver sket också helt i fisken och glufsade bara i sig potatis. En annan hällde ut vatten över hela bordet och kunde omöjligt sitta som en normal människa på stolen. Halvlåg baklänges, ålade omkring, hoppade upp och ner som en tokig på den redan vingliga sittmöbeln. Hon skulle knappast kvala in som en bra gäst på Nobelmiddagen om man säger så.
Suck. Någon matro ska vi alltså inte tala om. Jag skänkte en saknadens tanke till mitt förra jobb där jag satt med vuxna människor i en skön, avslappnad miljö ätandes vegetarisk buffé varje dag. Människor som man slapp torka snor på eller sitta och tillrättavisa hela tiden. Fast å andra sidan var de inte hälften så söta och charmiga som mina nuvarande lunchpolare är. Och att prata om dockor, bilar eller tufftufftåg är ju minst lika kul som att diskutera Guldbaggegalan/Augustnomineringar eller nåt liknande. Man får försöka intala sig det iallafall.

Dagens låt: Snö - Laleh.
Fy Fabian vad mycket snö det var ute idag. Jag och Volvon har halkat runt och haft oss. Är väldigt tacksam för att jag kom hem helskinnad idag. Öxnehagabacken är liksom ingen barnlek när det är halt och jädrigt mycket vitt på vägen.

Inga kommentarer: