Summa sidvisningar

lördag 29 november 2008

Kom och köp!

Ähum. Hur var det nu igen? En köpfri dag. Just det. En köpfri dag var det. Och den var idag. Idén är inte dum. Inte alls. Att man inte ska köpa nånting på hela 24 timmar. Men jag har en liten invändning. Måste de lägga denna dag just på en lördag? Det blir extra knivigt för min del då eftersom att då är det stor loppis på Kulturhuset, alla second handaffärer är öppna och idag var det DESSUTOM stor designmarknad på Länsmuséet. Jag hade kunnat hålla pengarna kvar i plånboken betydligt lättare på en vanlig sketen tisdag om man säger så. Nu gick det inte alls. Jag lättade på lädret helt samvetslöst både här och där och hem kom jag med två knökafulla kassar. Det var en handgjord tvål, ett tyg, en plastgorilla, en burk med morellsylt, en burk med hemmagjort äppelmos, två minibrallor och det var g a n s k a nära ögat att jag även fick med mig en rökt röding hem i bagaget också. Nu kostade den turligt nog hela 124 kronor och då kom jag att tänka på att det ju faktiskt var en köpfri dag och så blev det ingen fisk till middag idag heller.
Min köpfria dag får jag ta imorgon istället. Hur fasen skulle det se ut i världen om alla lät bli och handla på en och samma gång egentligen? Nej, just det. Det skulle se jättekonstigt ut. Mitt samvete är då lätt som en femtiolapp.

Dagens låt: I can buy you - A Camp.

Vore man lyckligare om man kunde köpa och få allt man pekade på? Tveksamt. Fast en fungerande stereo/musikanläggning med kanonljud hade jag nog blivit en gnutta gladare av. Får ta och kolla hur jag ligger till hos tomten i år.....

Inga kommentarer: