Summa sidvisningar

söndag 2 november 2008

Man har väl varit med i tidningen va


Har varit med om att bli intervjuad några gånger i mitt liv. En gång var i fjärde klass när vi kom i klorna på några tjejer som studerade till lärare som skulle ha med oss i nåt filmprojekt. Det gick ut på att vi nervösa elvaåringar skulle besöka en arbetsplats, intervjua människorna där och sedan skulle vi så att säga spela upp vad vi lärt oss. Inför de ivriga lärarstudenterna satte vi igång. Madde var bagaren (vi hade besökt ett bageri alltså), jag var packerska och Rulta var reportern som intervjuade oss. Han hade min pappas hatt på huvudet. Gissa om vi hamnade i JönköpingsPosten? Det gjorde vi! Jag uttalade mig om något (säkert fnissande med blossande kinder) och pappa var kolossalt stolt. Inte över mig men över att hans bruna filthatt var med på bilden.
Sedan var jag med i Smålands Folkblad både en och två gånger just när jag flyttat hemifrån. Det KAN ha berott på att jag gjorde min praktik på den tidningen. Men hur som haver så uttalade jag mig den ena gången om en fruktad hyreshöjning ("Jag skulle aldrig ha råd med en höjning på 200:- i månaden. Jag betalar ju redan 1100:-!" eller nåt i den stilen) och den andra gången tog jag på mig gnällkäringsmanteln och gnydde något om att varmvattnet varit avstängt två veckor hemma i huset ("Och vi fick ingen information! Och vi får minsann ingen hyressänkning!").
Flera gånger har jag dessutom blivit påsprungen av radionissar som stuckit upp en mikrofon under näsan på en med frågor som "Brukar du få blommor på Alla hjärtans dag?", "Vad tycker du om aktivister som sparkar på bilar?" etc osv.
Jag kan även stoltsera med att ha varit med på en gigantisk bild på första sidan i morgontidningen. Jag var själva huvudnyheten. Medverkande på en större bild än dom på kronprinsessan Victoria och HV71. Om jag hjältinnemodigt hade räddat ett barn ur ett brinnande hus? Nej, inte alls. Jag satt faktiskt bara på en motorcykel och var en rockande kulturknutte så där i största allmänhet.
Nu hade jag tänkt intervjua mig själv. Det var egentligen det som var meningen. Jag hade förberett mig med frågor som "Vad konstigt du luktar?" och då skulle jag svarat att det bara handlade om ett extremt vitlöksintag samt att jag tagit Tigerbalsam på halsen eftersom jag är på väg att förkyla mig. Nåt sånt. Men nu ids jag inte. Det får bli en annan gång. Om alls.

Dagens låt: Not ready to make nice - Dixie Chicks.

Såg delar av reprisen om dom nu idag på kanal 1. Vilka supercoola brudar! Fantastiska.

Website counter

1 kommentar:

Anonym sa...

Jaaaa, visst är de coola, och en bra dokumentär!
/Susan