Summa sidvisningar

tisdag 2 november 2010

En obalanserad pyssling

Jag är ingen pysselmamma. JAG är ingen pysselmamma. Jag är INGEN pysselmamma. Jag ÄR ingen pysselmamma. Konstigt. Jag som älskade pyssel förr. Klippa och klistra = år 1988 var det verkligen jag.
År 2010 = mamma, ska vi pyssla? Nej, tack.
Har inget som helst tålamod. Det blir skräpigt, kladdigt och fult och man får städa. Men om man inte är hemma då? Nej, jag testade det idag och med samma resultat. JAG HAR INGET TÅLAMOD!
Eftersom det som bekant är höstlov så begav vi oss till biblioteket där Upptech hade pyssel under temat "Balans". Det skulle jag ju kunna behöva, tänkte jag. Balans.
Lill var där med sina barn. Lotta var där med sina barn. Lena var där med sina barn. Nu skulle det pysslas. Kulkulkul. KUL!
Barnen skulle göra egna fiskmåsar i papp som skulle balansera. Det skulle ritas, klippas, limmas på ögon, träs på band och kulor och ungefär vid moment ett var jag nära att ilsket bara knyckla ihop allt och dra med mig barnen därifrån. Mer än en gång om dagen förvandlas jag till en förvuxen treåring. Smått oroväckande.
Men alltså. Allt jäkla pyssel som man måste släpa hem. Det är så himla fult. Får man säga så som stolt tvåbarnsmor? Förlåt, men jag tycker faktiskt att 95% av allt med flirtkulor, fjädrar, tejp och papp är smått....eh...motbjudande?
Pysselkarantän inleds från och med nu!

Inga kommentarer: