Summa sidvisningar

onsdag 24 november 2010

Som jag känner mig

Orkar....inte.....bl.....ogga......Fy fasen vilken vecka det har varit. Jobbar i en klass med tre barn som är åtta år gamla. Det låter som rena rama semestern eller hur. Det är det inte. Det är helvetet i kubik. Alla förbaskade kläder som ska på och av sjuttielva gånger om dagen - det är jobbigt. Alla toalettbesök. Blöja av, blöja på. Torka någons rumpa, få någon anans bajs på sig. Och då har man inte ens nämnt att alla av dom är supertrotsiga och stretar emot vad man än säger.
"Nu ska vi gå ut"
"NÄÄÄÄJ!"
Efter tjugo minuter har man kommit ut. Det blåser, det är snöstorm på skolgården. Efter ett tag ska vi gå in.
"Nu ska vi gå in. Seså, skynda på!"
"NÄÄÄÄJ!"
Putta, dra. Fjäska, locka.
När vi äter mat i matsalen måste man hela tiden ha huvudet inställt på "full rotation". Stövlar åker av, blomkrukor kastas i golvet, stolar slängs, mjölk hälls ut. Matro är någonting man får önska sig av jultomten.
Jag är trött. Förbaskat trött. Alla som jobbar med barn borde tammejfan ha en stor fet medalj ur kungens hand.
Ge oss det. Nu på momangen. Vi är trötta som sagt var.

Dagens låt: Holiday in the sun - Sex Pistols.
Hon jag vickar för har alltså detta som jobb. Otroligt. Dessa tre barn..... Jag är bara inne och jobbar denna veckan och kan väl härda ut. Men hon? Vad är hon gjord av? Kryptonit? Hon är verkligen värd att ligga på en strand i Egypten med en paraplydrink hela vecka 47. Jösses, vad skönt det ska bli när hon är tillbaka. För mig alltså.

Website counter

Inga kommentarer: