Summa sidvisningar

tisdag 1 januari 2013

Grekisk mat är aldrig fel. Jo, ibland.


De senaste fem åren har vi firat nyår tillsammans med en annan familj här i Jönköping. Ingen av oss är så värst intresserade av att laga nyårsmat så lösningen har därför alltid varit att vi har hämtat mat på någon lokal restaurang. I år skulle det vara med ytterligare en familj i festligheterna och nu hade de där köttätarna paktat ihop sig och bestämt att de skulle hämta någon slags köttbricka från ICA. Av förklarliga skäl så sa vi, kaninerna, att vi hämtar väl vår mat från ett annat ställe då.
Sagt och gjort. I fredags ringde jag till grekiska PALLAS ATHENA och beställde en familjebricka till fyra personer. V E G E T A R I S K ska den vara, sa jag. Ja, ja, vegetarisk familjebricka till fyra personer, sa restaurangmannen i luren. Och ni hämtar den kl.19 på nyårsfton. Ja. Okej. Tack. Hej.

Igår så var det dags för hämtandet av familjebrickan. Skägget sprang in på Pallas med Mille i släptåg och efter ungefär tio minuter kom de ut. Såg det inte ut som om de hade VÄLDIGT många påsar med sig? Joooo?
Väl framme på festen så bullade vi upp vår medhavda mat i deras nyrenoverade kök (nu har jag blivit fixerad vid att vi MÅSTE renovera VÅRT kök, återkommer om detta framöver) och alla bara "Men vad mycket mat!!! Vad gav ni för det? Bara 289 kronor? Det måste ju ha blivit fel, det här ju mat till minst åtta personer!"
Vi öppnar den ena av lådorna och där ligger dom. De grillade köttspetten - dom som vegetarianerna bara brukar vilja kasta sig över och sluka. Eller kanske inte. Vi har fått någon annans mat. Såklart. Vi bad om falafel. Vi fick nöt, fläsk- och lammspett. Mumsich.
Efter som att vi är osedvanligt bekväma av oss i den här lilla familjen så orkade vi inte åka tillbaka med allt och klaga. Så där fick vi sitta och äta potatisklyftor, lök, pepperoni, sallad, gurka, tomat, oliver och vitlöksröra istället. Blev proppmätta ändå.

Fast man frågar ju sig hur det gick för det stackars festsällskapet som hade beställt alla dessa grillspett och som istället fick en massa torra konstiga...öh...vad fan är det här för...öh...bruna bollar? Man får hoppas att de gillade de djurvänliga falafelbollarna lika mycket som alla ungarna (utom våra förstås) på vår fest gillade de djuriska spetten.
Bä. Nöff. Mu.



Inga kommentarer: