Summa sidvisningar

tisdag 13 januari 2009

Jag är en blåst brud.

Idag var jag inte på topp. Inte alls. Hade någon gjort ett IQ-test på mig så hade en bombad fiskmås lätt segrat över mig. Min IQ spelade nog snarare i samma division som en badboll. En blåst badboll.
Här kommer The Dagens Pinsamma Incident:
Jag är ute och kör bil. Jag ska stanna utanför en skola. Utanför skolan är det en poliskontroll. Polisen vinkar glatt när han får syn på vårt ekipage. Hej! liksom.
Jag svänger in och vevar ner rutan.
"Kan jag få se på ditt körkort?" undrar farbror polisen.
Jag visar lydigt fram mitt lilla fina rosa körkort.
"Tack. Och så får jag be dig blåsa i den här", fortsätter han och sticker en svart alkomätare under näsan på mig. Varpå jag, den mänskliga badbollen, tar sats och blåser allt vad jag kan. INÅT. Ett sånt blås inåt så att jag nästan tuppar av på grund av akut syrebrist.
Polisen fnissar till lite (han gnuggar säkert händerna av upphetsad förtjusning - det här blir nåt att berätta för övriga styrkan på fikarasten) och säger:
"Nämen. Du måste blåsa ut förstås".
Och så gör jag det med röda blossande kinder. Hade ju nästan varit en lättnad om apparaturen visat på att jag var påverkad, men nä, jag var helt nykter. Nykter och blåst.
Tur att man har förmågan att kunna skratta åt sig själv.

Dagens låt: Bolla och rulla - Pugh Rogefeldt.
...somliga gillar låtar som låter som inkokt fisk. Men det gäller inte mina - för dom ska bolla och rulla fram, ahaaha....
Jag kan en del texter iallafall. Så jag är inte alltid dum i huvudet. Och franska revolutionen var 1789. Och Kaspiska havet är världens största insjö. Tror jag.

Inga kommentarer: