Summa sidvisningar

söndag 4 januari 2009

Jättegott, Mat-Mirre!

Det var då ett jädra tjat om det nya året. Fast jag måste - nu, här på d e t n y a å r e t, så har jag bestämt en sak jag ska försöka göra minst en gång i veckan. Vad då? undrar ni? Vad har hon nu hittat på den där tokiga människan? Säg inte att hon ska.....jo, det ska hon! Hon ska försöka laga en ny maträtt (jag hör hur ni alla säger ååååååhhhhh! nu) ur en av alla kokböckerna som hon har i sin ägo.
I alla fall. Jag startade mitt nya liv idag. Min kumpan hette "Fisk är inga konstigheter" och det stämde. Det var inga konstigheter alls. Bara att joxa ihop lite tomater, chilisås, lök, mango chutney, kryddor, räkor och vips så blev det ostgratinerade räkburritos. Fantastiskt gott. Till och med katten var intresserad (kan ha berott på huvudingrediensen, räkor alltså).
Jag älskar verkligen att glo i kokböcker men är ofast alldeles för lat för att ge mig på att verkligen göra maten de läskar med. Det ska bli ändring på det nu. Nu ligger abborrarna i frysen mycket risigt till. De har legat där och glott stelt sedan förra sommaren men efter det här djärva vuxenklivet idag så kan de snart, mycket snart, se sig panerade i sesamfrön liggandes på en ansjovissmörbädd. Mums!
Har ni frågor om recept eller annat som hör köket till - don't you hesitate att fråga mig. Snart kan jag allt. Mat-Tina kan och BÖR se upp.

Dagens låt: Let's dance - David Bowie.
Lagar jag mycket mat, god mat, så kanske jag kan avancera till något tevekök och sedan får jag vara med i Let's dance och så bra som jag dansar vinner jag så klart och så - ja, vad händer sen? Sitta i köpcentran och skriva autografer kanske?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha ha kul inlägg.
Lycka till med matlagningen
/L