Summa sidvisningar

onsdag 28 december 2011

Gamla kära Österängen!

Kuberna uppe till vänster var BIBBLAN och SLUSSEN. Den sistnämnda var fritidsgården och där fanns flipperspel för oss nyblivna tonåringar. Man kunde köpa korv och läsk och lyssna på hög musik och så förstås....på Slussen kunde man sitta en hel kväll och R Ö K A samtidigt som man spelade fyrmannavist.
Röka. Inne. På. En ungdomsgård. Moralpanik!!!

Vattnet var "bäcken" i "dalen" och här var man också mycket och härjade. Här hade man hemliga klubbar och så där. I kyrkan uppe till höger på bilden var man medlem i miniorerna och juniorerna och sedan blev man konfirmerad. En sommar satt vi uttråkade tonåringar uppe vid kyrkan varenda eftermiddag och R Ö K T E och spottade.

I höghusen bodde Madde. Hennes mamma Gun och hon bodde i en bautastor/häftig ETAGELÄGENHET på våning 10 och 11 och när de inte bråkade med varandra så var det vi som satt och R Ö K T E i hennes brorsas rum samtidigt som vi lyssnade sönder hans Nationalteaternplattor på hans tokfräna skivspelare.

Här var Duvgatan klar och bananhusen på Birger Jarlsgatan var tydligen färdigbyggda dom också. På Duvgatan bodde Lena, Hella och jag. I bananhusen bodde alla andra. Rulta, Ronnie, Patrik, Susan, Suzan och så förstås Forsberg och HV71-stjärnan Owe Thörnberg. I bananhuset längst till höger hade vi LOKALEN. En källarlokal som Wampas styvfarsa fixat åt oss mopedburna, finniga tonåringar och här satt vi i många år och spelade fyrmannavist och....
R Ö K T E!

Österängen har, som ni kanske förstår, en alldeles speciell plats i mitt hjärta. För alltid.

3 kommentarer:

Sparkling sa...

Ja himmel...those were the days! Fast jag hann ju inte bo där så länge. Men jävlar vad jag hann med att bolma på Birger Jarlsgatan 7A (tror jag det var)!

Anonym sa...

Målande beskrivning bästa Mirre! Tyvärr jag kan inte åstadkomma detsamma där jag växte upp!
/AK

randigkatt sa...

Sparkling: Du bodde i det fränaste bananhuset iallafall. Där har jag hängt mycket i mina dar....
AK: Var inte Skänkeberg bra att bo på? Gräddhyllan ju?