Summa sidvisningar

torsdag 1 december 2011

Nix tandställning

Tänker inte berätta hur pinsamt gammal jag var när jag slutade suga på tummen. Finge ni veta så skulle ni antagligen överge den här bloggen.

Wendy, nio år, har tuttat på tummen ganska länge hon också. Men jag SER aldrig att hon gör det. Däremot syns det på hennes tänder. Ett rejält överbett kan hon stoltsera med. Det är därför som vi har fått gå till tandläkaren en hel del gånger det senaste året bara för att olika specialister ska kolla på hennes garnityr. Idag var jag SÄKER på att de skulle fixa tandställning till henne. Men nähej.
Tandspecialisten var en ung, nåja, yngre än jag i alla fall, människa som såg ut som nävergröt och växtfärgning. Om ni förstår. Hon hade fula, foträta skor som hon skitit i att knyta. Där det skulle vara snören var det tomt. Såg lite "hoppsan hejsan jag handlar kläder vart tionde år" ut.
"Det är ingen idé med tandställning förräns du har slutat upp med att suga på tummen" sa specialistkvinnan.
"Men jag suger ju inte på tummen! Den bara åker in utan att jag vet det!" sa Wendy. Och antagligen är det så. Tummen kryper in i den varma goa munnen på nätterna.
"Skulle du vara intresserad av en tandställning?" fortsatte den klädointresserade tandspecialisten.
"NÄ!" sa Wendy.

När vi kom hem så berättade jag att hon kommer ångra sig för resten av livet om hon inte rättar till sina tänder nu i unga år. Så det är jättebra om du kan ha tandställning.
"Men jag VILL ha tandställning!"
"Varför sa du att du inte var intresserad av en tandställning då?"
"Jamen, jag är ju inte INTRESSERAD av en tandställning. Att jag ska hålla på och läsa om tandställningar och så!"

Eh. Jaha. Där ser man hur viktigt det är att formulera sig så att barn förstår. Om man skulle ta och hoppa in i duschen då. Hopp. Skutt. Hopp. Skutt.

2 kommentarer:

Barasara sa...

Haha. "Jag är inte intresserad av tandställning"...

Du, ett sätt att komma åt det där med tumgrejen kanske kan vara att pensla på det där medlet som man har på naglarna när man ska sluta bita?

randigkatt sa...

Vi har köpt det nu. STOPP & VÄX heter det....