Summa sidvisningar

tisdag 30 september 2008

Kan man bli glad av rökare?


Fick en lustig lyckokänsla idag. För någon timme sedan råkade jag få syn på en man i en bil som hade fullt sjå att svänga med ratten. I mungipan på honom satt en tänd cigg. Vilken dekadens! Finns det egentligen något mer dekadent än att sitta i en förhållandevis ny bil och bolma? Tror inte det. Det skulle möjligtvis vara om han samtidigt hade haft ett par lättklädda tonårsbrudar i baksätet som satt och viftade med högklackade skor ut genom rutan.
Det var i alla fall när jag såg denna man på dekis som jag kände att jag blev en gnutta glad. Glad för att det är allt mer sällsynt med rökare och glad för att här kom minsann en person som fullständigt sket i om han sänker värdet på nya bilen med flera tusen. Vi behöver fler som honom. Så enkelt är det.
Varför har till exempel samhället blivit mycket hårdare, råare, otrevligare och mer stressbetonat? Min teori är att det har att göra med alla lama förbud samt hetsjakten på rökarna. Alla måste ha hjälm och alla mår så förbannat dåligt och då måste syndabockar utses. "Buhu, host, host, han rööökte och när jag gick förbi så var jag tvungen att andas in hans rök, buhuuuuuuu, nu kommer jag att dö bara för det!".
Nä, det var mycket bättre förr. Då satt man på café, järnvägsstationen, arbetsförmedlingen, ja till och med på sjukhuset och bolmade om man hade lust med det. Det fanns till och med en tid när man kunde ta sig ett glas vin och en cigg. Ute på krogen!
Undrar just vad som kommer på agendan härnäst. Förbjudet att äta chips (då kommer jag att gå och hänga mig), förbjudet att ha hårigt husdjur (tänk på alla pälsallergiker), förbjudet med stora parker mitt i stan (gräs/pollenallergiker kan fara illa) och förbjudet att ha knappar på kläderna (tänk på alla med knappfobi, tänk på mig alltså) osv.
Nu ska jag ta mig lite beroendeframkallande te (tein är väl lagligt, va?) och några frallor (med asmycket gluten i, men jag tål det tackolov) och så ska jag borra in näsan i kattens nacke. Men jag ska inte röka. Så dekadent är jag. Verkligen. Inte.

Dagens låt: Problems - Sex Pistols.
Jag är feströkare och jag saknar egentligen inte den där rökiga miljön på krogen. Jag har mer problem med alla jädra förbud som inte gör människor ett skvatt lyckligare. Vi behöver frihet. Mer frihet!

Website counter

Inga kommentarer: