Summa sidvisningar

lördag 13 september 2008

Tank vad kul det är med tanklock!


Idag på morgonen när jag står och gör frukost kommer dottern ut i köket och undrar "Mamma - gillar du låsbara tanklock?" Eftersom jag förstår att det är den skäggige som ska leka rolig så svarar jag "Nej, du kan hälsa pappa att jag hatar dom!"
Så här ligger det till. Vi har ingen lucka kvar på bilen som döljer tanklocket. Fult. Jag skäms. Men nu har jag vant mig efter snart två års blottande. Däremot var det svårare att vänja sid vid att även tanklocket försvann sin kos. Det såg inte klokt ut. Ett hål rätt in i plåten - folk som går förbi kan ju slänga in fimpar och redbullburkar och gudvetvad. Tills nu vill säga då. Den skäggige har nämliget masat sig iväg till Biltema efter cirka hundratio påstötningar från undertecknad. Vi har ett tanklock! Tänka sig! Vi kan sälla oss till de normala människorna igen!
Allt var frid och fröjd ända tills bensinlampan började lysa röd. Det hände igår, på morgonen, efter att jag lämpat av kidsen på skola och dagis. Visst. Jag är inte den som är den. Jag kan väl visst hyssta upp ett gäng hundralappar för ett par deciliter bensin.
In på macken. Ut och låsa upp tanklocket. I med nyckeln och snurra runt. Snurra runt. Amen va fan! Snurra på. Är det nåt med nyckeln? Helvete! Jag blir mer och mer förbannad. Vad gör jag för fel? Sätter mig i bilen och kör ifrån mackens förvånade personal (skulle hon inte tanka?) och ringer till skägget.
"Det där jävla locket du köpte är ju för fan helt sinnesjukt!!!!" gapar jag.
"Det funkar i alla fall när jag har provat" säger han lugnt.
"Men då kunde du väl för fan ha tankat igår då istället för att lägga en jävla hundralapp på köksbordet till bensin! Eller?" (ja, det är sant - mitt ordförråd ser ut så här vid psykisk stress).
Åker hem. Är arg. Skägget kommer förbi och tar med mig ut till bilen. Jag får visa hur jag gör för att öppna tanklocket. Jag gör fel. Naturligtvis. När jag tror att jag låst upp har jag istället låst (åh, vad logiskt av er jävla Biltema). För det är när det bara snurrar runt som tjuvarna ska ge upp. Hur nu någon tjuv nu skulle vilja sno vår arton år gamla skrotbil?
Man lär sig visst saker varje dag. Fortfarande. Nu kan jag tanklock. Imorgon ska jag lära mig att lägga band på mig själv.

Dagens låt: The logical song - SUPERTRAMP.
Logik var det ja. Det gäller att vara logisk. Skägget förstår inte hur jag kan misslyckas med ett tanklock. Nehej. Men då kan jag berätta att jag förstår inte hur någon som uppenbarligen är väldigt läskunnig och, enligt egen utsago, väldigt intelligent, inte kan ta en kokbok och göra en maträtt efter ett recept. Hur svårt på en skala kan det vara att göra en pannkakssmet? 100, skulle den skäggige svara. Muhahahha!


Website counter

2 kommentarer:

Anonym sa...

HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA MYCKET KUL LÄSNING!!!
Mera sånt!!

/L

Anonym sa...

Precis så var det för mig också!! Har snurrat runt vårt förra tanklock ett antal varv! Ha det gott!/Susan