Summa sidvisningar

måndag 29 september 2008

Kockobello på siffror och annat


Hur dum får man bli? Jag förbannar mig själv dagligen. Så här ligger det till: Jag bor i en bostadsrätt. Bor man i en bostadsrätt så är man med i en bostadsrättsförening. Har man otur, och det har man, blir man invald i styrelsen. Är man ovanpå det ovanligt dum så blir man utsedd till kassör. Att utse mig till kassör måste vara ungefär lika smart som att utse min lata katt till vice ordförande.
Varför går jag som är sifferhatare med på sånt här? Varför gör jag inte bara som alla andra i föreningen, fortsätter att bara bo utan att verka? Det är ju dom som är smartast!
Jag är ekonomisk, visst, men jag vet fortfarande inte vad kredit och debet är. Det går liksom inte in i den juneströmska skallen.
Så nu vaknar jag minst en gång varje natt och tänker på räkenskaper. Sabla trist.
Att jag ska vara så förbaskat lättövertalad! Vad kommer hända nästa gång när någon frågar om det är någon i föreningen som kan tänka sig att klättra upp på taket och måla takkuporna? Kommer det då att sluta med att jag sitter där uppe på taknocken?
Och jag som är så höjdrädd också. Jag får helt enkelt bakbinda mig själv samt tejpa över munnen nästa gång det blir möte. Det kommer säkert att bli en del undrande blickar men det bjuder jag på isåfall.

Dagens låt: I'm with stupid - Pet Shop Boys.

Nu vet jag vad min man ska få i julklapp i år. En tröja där det står så. och så en pil. Som pekar mot mig. En sådan borde gå hem..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Okej, en snabb lektion i debet och kredit. Debet är detsamma som minus och kredit detsamma som plus. Lätt va?
/L

Anonym sa...

Kul inlägg förresten.
/L