Summa sidvisningar

onsdag 3 september 2008

Vad fan svär dom för?


Var ska jag börja? Hm, jag tror att jag börjar med soffan. När jag gick i skolan så hade vi INTE en stor röd soffa mitt i klassrummet som man kunde dimpa ner och slappa i när man kände för det. Det hade vi inte.
När jag gick i skolan satt vi en och en i bänkar och tittade fram mot en kateder som förhoppningsvis hade en fröken eller magister bakom sig. Det gör man inte numera.
Nu, i dagens skola, sitter man lite var man har lust med. Det kvittar liksom. Fröken har ingen kateder heller - hon kan stå lite hur som och var som.
När jag gick i skolan svor man inte. Man sa definitivt inga ord som h*ra, f*tta, k*k eller saker som "jag ska döda dig!". Det gör man i dagens skola. Usch, nu börjar jag ju låta som Jan Björklund, skolministern. Det var inte meningen. Många av ungarna kramas mycket och är mysiga och goa som bara den. Det får man inte glömma.
Men jag har alltid sagt att det är två yrken jag aldrig skulle palla med. Slaktare och lärare. Jag tror jag tar och håller fast vid det påståendet ett tag till....

Dagens låt: School's out - Alice Cooper. Efter en dag i skolvärlden unnar man verkligen både lärare och elever det där långa sommarlovet. Och vinterlovet och höstlovet och påsklovet.

Inga kommentarer: