Summa sidvisningar

måndag 27 oktober 2008

Adolf och mammegrisen

Provar mig fram. Är torsdagen den bästa tvättdagen? Eller är det söndagen? Idag testar jag om det kanske är måndagseftermiddagen. Det känns som att den k a n s k e är den rätta tvättdagen trots allt. Hur som helst så är det en monstertvätt som vanligt. Minst sju maskiner. Jag kommer somna tidigt ikväll misstänker jag.
Apropå tvätt förresten. Mitt första sommarjobb var på ett tvätteri. Jag skulle jobba heltid där i två veckor. Jag hamnade i pressen och det innebar att jag skulle pressa kläder i en helvetesmaskin som det ångade hett om. Det var så inihelvete tråkigt. Efter en timma på plats fick jag hemlängtan. Efter två timmar började jag hallucinera om mamma och koppar med varm choklad. Efter tre timmar tog jag min väska och stack (vilken rebell jag var!).
När jag kom utanför tvätteriet så knackade någon hårt på fönstret. Det var självaste tvätterichefen som utseendemässigt påminde lite om Adolf Hitler.
"Vart ska du gå???" undrade han med rynkad panna (heeeelt befogat)
"Hem. Det finns ju ändå inget att göra!" sa jag nervöst för det hade verkligen inte varit mycket att göra. Fast "Hem. För jag längtar efter mamma och varm choklad" hade varit ett bra mycket ärligare svar.
"Kom in nu, det finns mycket jobb att göra" trugade Adolf look-a-liken.
Så fick den lilla morsgrisen snällt gå in på det stentrista sommarjobbet igen och pressa kockkläder i hela tio dagar. Jag tror att jag fick 1400:- i lön. Det blev många koppar choklad det.

Dagens låt: Mother - John Lennon.
Ja, jag erkänner. Jag var en fruktansvärd mammegris när jag var liten. Uttrycket "att hänga i mammas kjolar" måste någon ha myntat efter att ha sett mig i aktion. Jag kan till och med erinra mig hur gott det luktade om mammas förkläde.
Mamma - ingen var så bra på att laga mat som hon och så gjorde hon alltid varm choklad med vispgrädde till mig - sommar som vinter, det spelade ingen roll. Fast hon var helt värdelös att spela spel med.

Website counter

Inga kommentarer: