Summa sidvisningar

fredag 3 oktober 2008

En död helg i sikte


Fredag! Och här går jag och tänker på död och döden. Mycket festligt. Man känner liksom hur feststämningen bara kommer och kryper sig på liksom. Varför tänker jag så här nu då? Jo serru, för nästa fredag ska jag och den andra panelhönan prata om DÖDEN i vårt lilla radioprogram. Vi tänkte vara ute i god tid eftersom att snart så är det ju alla helgons dag.
Vi bestämde att vi skulle tänka i banor som "Hur vill man dö - i en olycka pang-bom eller insjukna i någon mystisk sjukdom?", "Om man fick reda på att man bara hade en dag kvar att leva - vad skulle man göra då?", "Hur vill man att ens begravning ska vara?" samt "Kremering eller kista?". Riktigt muntert alltså.
Så detta är vad min helg kommer att kretsa kring en del. Om jag nu överlever förstås för ikväll ska jag nämligen sätta i mig veckans obligatoriska chipspåse med tillhörande dipp. Dipp som lägger sig som en halsduk av livsfarligt fett runt hjärtat så åderförkalkning innan 50-årsdagen är ju en inte allt för kvalificerad gissning. Om man säger så. Fast just nu skiter jag i det. För utan mina chips vill jag inte leva ändå. På min framtida gravsten kunde det kanske stå nåt i stil med "Sörjd av Estrella".....

Dagens låt: Life after death - Ian Hunter.

Finns det ett liv efter detta? Är det någon av er som läser detta som har koll? Jag misstänker ju iallafall att det finns ett liv efter döden. Eller är det ett rent önsketänkande? Tja, den som lever (och dör förstås) får väl se.

1 kommentar:

Anonym sa...

Som utgångslåt till din begravning kan du ju alltid ha "Wake me up befor you go-go".../Susan