Summa sidvisningar

söndag 3 augusti 2008

Tvättstugan - the horror movie


Söndag. Tvättstugan. Går ner med tvättkorgen. I släptåg har jag två bråkande dvärgar. När jag lassar ur all smutstvätt på golvet så flaxar det plötsligt ut en stor mörk fjäril från tvättkorgen. "UÄÄÄÄÄHHH!!!!!" skriker jag i falsett. "UÄÄÄÄÄÄÄHHHHH!!!" skriker barnen i ännu mer falsett. Fjärilen hade säkert skrikit uäääähhh den också om den kunnat.
Nåväl. Flygfät sätter sig på väggen. Sexåringen ska ta sig en närmare titt. "En sådan där fjäril finns inte" säger hon som om hon nu skulle vara nån slags fjärilsexpert. "Bara det inte är en blodsugande vampyrfjäril...." säger hon sedan och hummar.
Brrrrr. Nu får jag hålla inne med mitt uäääähhh och visa att jag minsann är vuxen. Vi stoppar in tvätten i maskinerna och tassar förskrämda ut därifrån. När vi ska gå ner till tvättstugan igen så har jag med mig kameran. Fjärilen måste förevigas. Men då är den borta! Vilket sätt. Alla dörrar är stängda och alla fönster med. Man v e t ju att den är där nånstans, men om vi fyra hade lekt kurragömma så hade fjärilen/vampyren vunnit. Vi hade fått ropa: "Ja, ja, du vinner! Kom fram nu. Vi ger oss!". Nu gör vi inte det. För det här är banne mig ingen lek. Nästa gång jag ska tvätta har den förökat sig i Stephen Kingsk anda - så när jag kommer där visslandes med famnen full av tvätt och glatt petar upp dörren så kommer det att VÄLLA ut fjärilar. Tvåtusen blodsugande vampyrfjärilar kommer att komma emot stackars mig och sticka mig med sina, hur var det nu det stod i tidningen, snablar som är så tjocka att det gör ont att bli stucken...

Peter! Det är din tur att tvätta nästa gång.

Dagens låt: Bad - Michael Jackson. För några år sedan kunde jag inte ens döda en fluga. Jag var rädd för att trampa ihjäl myror. Blev ledsen om en geting slog emot bilrutan när jag körde på motorvägen.
Nu har något hänt. Jag har blivit elak. Ond. När det nu kommer till småkryp så förvandlas jag till Terminator. Skalbaggar får passera - de lyfter jag helst ut - men alla mindre kryp får fan skylla sig själva om de är så dumma att de kommer in i min lägenhet. När de dessutom har ett så äckligt utseende....jag säger bara: Håll er borta om ni vill fortsätta leva livet.


Website counter

1 kommentar:

Anonym sa...

Du. Den där lillalilla springan som finns under dörren mellan dörr och golv. Just svarta, illvillga vampyrfjärillar är (ö)kända för att lägga sig på backen och åla sig ut den vägen...