Summa sidvisningar

torsdag 7 augusti 2008

Vad är det för nys?


"Med tanke på allergi hos såväl patienter som personal, använd ej parfym eller rakvatten vid besöket". Så avslutas kallelsen som jag fick idag med posten. Kallelsen till tandplågaren alltså. Kan man skriva ett svarsbrev? Vad skulle de säga om man svarade "Tack för inbjudan. Jag kommer, men med tanke på tidigare upplevelser av det otrevliga slaget i samband med tandläkarbesök, använd ej borr med ljud eller munutvidgande instrument som gör att käkarna låser sig".
Parfym. Rakvatten...
Herregud. Är folk allergiska mot allt numera eller vad är det frågan om? När blev det såhär? När vi gick med i EU eller what?
Kommer ihåg när jag var liten för femtionio år sedan. Inte en jäkel var allergisk i min klass. Tror inte jag hörde talas om att en endaste elev var det på hela skolan faktiskt. Däremot hade jag en märklig tjej i Vällingby som brevpolare. Hon var dammallergiker och jag vet att det var bland det konstigaste jag hade hört. Udda! Idag är det allergier mot kvalster, pollen, gluten, laktos, nötter, frukt, el, svärmor, djur, dofter och det ena med det tredje. Vilka allergier blir det härnäst? Godisallergi? McDonaldsallergi? Pizzaallergi? Ny-teknik-allergi? Den som lever får se.
Själv så ska jag ta och lägga mig till med nån slags exotisk allergi jag med. Köallergi kanske? Kön ringlar långsamt.....jag med min allergi måste fram! Alla måste ta hänsyn och lämna plats! Mirre med köallergin måste få komma till kassan omedelbums!
Yes. Där har vi det. Så får det bli.

Dagens låt: Smells like teen spirit - NIRVANA. Kurt Cobain luktade nog varken rakvatten eller parfym. Det kanske var för att han var tvungen att springa hos tandläkaren så ofta?

Inga kommentarer: