Summa sidvisningar

tisdag 24 mars 2009

Variera mera

Ena dagen står man på en skolgård och har koll på sjuttioelva ungar som springer runt, runt och andra dagen sitter man i ett husbygge och tittar på när en dansk murar upp en duschkabin i lättbetong. Man lever så att säga ett variationsrikt liv. Joråsåatt.
Det värsta med att sitta tillsammans med en dansk är att man är livrädd för att han ska börja prata med en. Ejvind hette min dansk och en våning ner i huset hade han redan murat upp en dusch och nu skulle jag och Ejvind gå dit och kolla. På tu man hand. Utan tolk.
"Og så hude reffe bölebagge här og så!" sa han och såg glad ut.
"Jaha" sa jag och nickade och log.
"Jä og så har jeg mured og rödö kone mannen" förklarade han vidare.
"Uhum" svarade jag och log och nickade ännu mer intensivt. Hade det varit VM i huvudnickning hade jag lätt knipit förstaplatsen.
Som väl var så hade Ejvind med sig en svensk man som hade jobbat med Silvan Bygg i Danmark i ett antal år. Det var en bövla tur det för annars vet jag inte vad jag skulle ha skrivit för en slags artikel om Ejvind och hans lättbetong.


Dagens låt: Vi er röde, vi er vide - nåt danskt gäng.

Jadå. Jodå. Danskar är SÅ trevliga så. Synd bara att de är så in i norden svåra att förstå sig på. Pölse, flöde och tusenböff vet jag vet det är. Men typ där tar det stopp sen. Det är dejligt. Not.

Inga kommentarer: