Summa sidvisningar

måndag 2 mars 2009

Kaaaav mä bröö

Nu har jag varit vegetarian i över 13 år. Det är ganska länge det. Jag vågar mig nog inte på en gissning hur många sojakorvar som passerat min mage sedan dess. 20.000? Kan det vara så pass?
Jag kommer ihåg när man tog sin första tugga på den lite blekare kopian av "en riktig korv". Den smakade....annorlunda. Annorlunda men ganska okej.
Nu smakar den gott. Riktigt gott. Sojakorvar från Hälsans kök - det är fest det.

Frågan är bara varför de inte kan utveckla denna så delikata korv? Varför kan de inte göra en falukorvsliknande tingest? Eller en lite chorizo-aktig variant med lite mer stuns i?
Jag får väl sätta mig ner och författa ett mejl till detta hälsosamma kök också. Förresten så har jag fått svar från min gud - Estrella. "Nejdå. Vi ska inte alls sluta tillverka dessa lowfatchips - du får ta och prata med din lokala affär att de tar hem dem igen". Jag blev :-) inte :-(
Nu ska jag ta min handväska och gå raka vägen till Willys och läxa upp inköpspersonalen där.

Dagens låt: Don't kill the animals - Nina Hagen & Lene Lovich.
Idag när jag städade råkade en silverfisk åka med in i dammsugaren. Det kändes trist. Hade dåligt samvete i minst en minut.
Innan hade jag ständigt dåligt samvete för att jag käkade upp söta kossor, gulliga kycklingar och intelligenta grisar. Det är skönt att slippa det där malande dåliga samvetet numera måste jag säga. Fast å andra sidan är det faktiskt skitsynd om firrar och skaldjur också. Men kanske inte LIKA synd.....

Inga kommentarer: