Summa sidvisningar

fredag 1 maj 2009

För fan, Astrid!

Ibland blir jag så trött. Har de senaste veckorna jobbat på en särskola och där är det en kille, A, som är helt Pippi-tokig. Han bär med sig "På rymmen med Pippi Långstrump" och favoritberättaren heter Mirre Juneström. Inget annat. Därför är det alltid jag som åker på att varenda rast sitta och peka på bilder där Pippi ramlar i en lerpöl "Nämen titta! Vad smutsig Pippi blev!", bilder där Pippi åker i en tunna nerför ett vattenfall "Nämen, jösses, vad hon är tokig, Pippi!" och bilder där Pippi tvättar en gris i en badbalja "Kolla grisen! Nu blev han ren!" och så vidare och så vidare. Och är det inte Pippi så är det Emil och är det inte Emil så är det Lotta på Bråkmakargatan. Trötttrötttrött.
Men nu är det helg. Ledigt. Idag är jag och barnen på en 4H-gård för att det är familjedag där. Vi ska äta varsin glass. Vi sätter oss i en grönskande lund där ett gäng soffor står utställda. Plötsligt sprakar det till i en bandspelare två meter ifrån oss och tre tofsprydda tjejer som ska vara lite skojsigt klädda uppmanar oss alla att ställa oss upp. Nu får vi gärna vara med och dansa. Och sjunga. Ett två tre: "Här kommer Pippi Långstrump, tjolahopp tjolahej tjolahoppsansa...." och så nästa låt: "Du käre lille snickarbod här kommer jag igen...."
Plötsligt så hoppade en av tjejerna fram till mamman och de två barnen längst till vänster och tog tag i deras hängande armar och bara "Kom igen nu! Sjung med ni också! OCH DANSA!!!"
"DRA ÅT HELVETE!!!" skrek jag och flydde springande därifrån med mina hulkande barn i hasorna.

.....eller kanske inte. Man är väl ingen Thorsten Flinck heller.

Dagens låt: Crooked cross - Slayer.

Jag spyr på alla dessa gulliga barnsånger. Jag är vuxen. Jag vill lyssna på vuxen musik. Ett tjolahopp till och jag tänker odla huggtänder samt låta allt hår växa som det vill. Överallt. Passa er!

3 kommentarer:

Anonym sa...

HA HA HA vilket kul inlägg....
Är också Pippitrött. D är helt såld på Pippi och Emil.
/L

Mickan sa...

För tusan, Mirre!
Att du vågar häda på detta viset, i ett offenligt rum, i Sverige, i ett Astridfrälstland som detta...Oj,oj,oj...

Kom och tänka på vissa muslimers vansinne när de danska Mohammedteckningarna kom ut..

Är rädd att vissa svenskar, mångamånga vissa svenskar, kommer bli skogstokiga när de läst dettahär..

Men vart ska du ta vägen? Astrids böcker tror jag är översatta till fler språk än vad koranen är så jag tror det blir svårt att hitta ett land som är villiga att ta emot en familj på flykt från, ja vadå, jo:
Alla vi pippi-emil-lotta-rasmus-madicken-ronja och miominmio-fans världen över!

Kan va bra att tänka sig för en smula innan man häver ur sig vad som helst!

Anonym sa...

Ibland måste någon ta bladet från munnen. Den här gången var det visst jag.....
/mirre