Summa sidvisningar

fredag 13 januari 2012

Min zebralag

Om du ska gå över ett övergångsställe är det fint om du följer nedanstående regler för då gör du åtminstone så att EN bilist (jag) slipper bli sanslöst irriterad och förhöjer sitt blodtryck.

REGLER FÖR PASSAGE ÖVER ÖVERGÅNGSSTÄLLE NÄR DET KOMMER BILAR OCH DU VILL KOMMA ÖVER GATAN MED LIVHANKEN I BEHÅLL:

1. Titta gärna åt båda hållen innan du störtar rätt ut i gatan. Det KAN ju faktiskt vara så att Bertil, 85, är ute och rattar och han har ingen koll på att du just gått rätt ut på övergångsstället för att du till varje pris måste hävda din rätt till företräde. Blir du mosad får du tamejfan skylla dig själv (tycker jag.)
2. När du etablerat ögonkontakt med bilist som är välvillig till att släppa fram dig - bläng inte då surt och MISSTÄNKSAMT - det skapar så himla mycket irritation och irriterade bilförare kan plötsligt få ett hjärnsläpp och blir du mosad får du tamejfan skylla dig själv (kan man kanske tycka.)
3. Om du är ung och rask - försök att inte SLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄPA dig över. Gå med raska steg annars kanske en stressad bilförare får panikångest och tänker men det var då själve fan vilken jävla sölkorv!!! och så mosar han/hon dig.

Tre enkla regler alltså. Det kan väl inte vara så svårt? Titta, tacka, spring! Titta, tacka, spring! Superlätt att komma ihåg.

Krama varandra i trafiken.

3 kommentarer:

Sparkling sa...

WORD! Kunde inte sagt det bättre själv.

Barasara sa...

Jag är ju aldrig på den sidan ratten.

Jag är typen med reflexband runt bägge armarna, som (nästan) alltid tackar och som går hyfsat snabbt över MEN...

Jag är typen som inte chansar och märker jag inte att bilen saktar ner vet jag inte om jag ska våga över eller inte därför retar jag nog upp många bilister som tyckt "Om du gått direkt, inte stannat hade inte jag behövt stanna".

Anonym sa...

Håller med dig Barasara - är lika dan. Avskyr för övrigt personer som går över typ 5 meter från övergångsstället för jag får stanna både en och två ggr då. Lata jävlar som inte orkar masa sig några ynka metrar till (känner hur blodtrycket stiger bara jag skriver detta).Mirre, titta, tacka & spring kunde ju vara en bra slogan.Sälj den!/AK