Summa sidvisningar

torsdag 19 januari 2012

Utmaning på uppmaning

Sparkling tycker om utmaningar och listor och tydligen har det cirkulerat listor på olika bloggar men varken hon eller jag har blivit inbjudna. Så hon bjöd in sig själv, smart upplägg tycker jag, och sedan tyckte hon att jag också skulle joina. Okej då. Hey ho - let's go!

1. Vad gjorde du för tio år sedan?
2002 alltså. Då var jag ganska gravid och gick säkert sådär gravidaktigt och bredbent på jobbet som jag hade då. På KULTURHUSET. Ibland slår det mig att guuuud, vad kul vi hade! Vilket roligt jobb. Jag var där i närmare femton år och det var en fest att gå till kneget mer eller mindre varenda dag. Jo, det är sant. Att vara gravid var också skitkul och håll med om att ni just nu tänkte att jag måste vara världens mest positiva person?

2. Vad gjorde du för ett år sedan?
Då var jag färsk vikarie här på trafikredaktionen och hade stora svettringar under armarna efter varje pass. Och när jag inte svettades eller rapporterade trafiklägen så jobbade jag extra på särskolan. Hyfsat kul var det. Numera har jag lagt ned svettandet.

3. Fem snacks du gillar?
Grillchips, ostbollar, ostbågar, popcorn, guldnougat. Grillchips är klar etta och de andra kommer hasande låååååångt efter.

4. Fem sånger du kan hela texten till?
HUR kan knarkande rockstjärnor och dramatenskådisar lära sig hela textsjok utantill? Jag begriper't inte. Jag tror inte jag kan endaste låttext utantill (fast det kan jag säkert om jag anstränger mig) så jag sejfar och säger Min kära lilla ponny, Gubben Noak, Blinka lilla stjärna, Boten Anna (tror jag) och så Beatles Why don't we do it in the road. Mitt minne är ytterst ihåligt som ni kanske förstår.

5. Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär?
Tokrenovera vår lägenhet (jag vill bo kvar i vår sketna bostadsrätt - töntigt, va?) Skaffa ett sommarhus på Gotland. Uppgradera fordonsparken vilket då skulle innebära att jag skulle äga bensinslukande raggarbilar och en egen traktor. Skaffa en egen kombinerad kock/massör/livscoach. Skänka pengar till höger och vänster - alla ska bli glada!

6. Fem dåliga ovanor?
Att jag slickar av allt det goda pulvret från chipsen och SEDAN dippar. OBS! Jag gör det inte i finare sällskap. Att jag ofta slänger småskräp på andra ställen än där de ska vara - därför kan man ofta hitta nagelbitar och små papperstussar i blomkrukor hemma hos mig. Jag kan rapa och äckla mig med människor som jag inte har problem med. Det var tre saker men de var så otäcka att de borde räknas som fem.
Jag får skärpa mig innan jag får Magdalena Ribbing, eller vad nu det där vett- och etikettmonstret heter, på mig.

7. Fem saker du gillar att göra?
Ligga i soffan med Mats och hans gråa päls på bröstet. Läsa. Hänga vid datorn. Gå i skogen. Äta.

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i?
Här skrev Sparkling "naziuniform", ha ha , mycket roligt. Jag väljer istället följande plagg:

1. Hoodie som man köper på marknad med en jävla indian och/eller ylande varg på bröstet.
2. Fabrikstrasiga jeans, extra no no på stentvättat.
3. Slampiga toppar, kjolar och lårhöga lackstövlar. Tänk PORNSTAR.
4. Murarskjorta.
5. Blus med puffärmar.

9. Fem favoritleksaker?
Min gamla Honda. Bilen. Datorn. Barnen (nej, de är ju verkligen inga leksaker men de är rätt roliga att busa med och om man leker med något kan man väl säga att det är en slags leksak. Ni får stämma mig om jag har fel.) Och så säger jag frågesportsspel. Rappakalja Total - himla kul leksak!
Måste även tillägga att jag är stolt över att jag inte äger en smartphone eller Iphone där man bara viftar och drar med sina feta fingrar över en liten display. Jag äger inget dylikt OCH DET ÄR SÅ FÖRBANNAT SKÖNT! Åh, vad jag verkligen skiter i wordfeud.

10. Tio personer som jag vill se göra den här utmaningen.
Jag läser ju nästan inga bloggar så jag får säga Sara, Hoodoo och Knegarn. Hoppas ni är på.

3 kommentarer:

hoodoo sa...

Det tog en stund längre än beräknat, men nu är det klart. http://hoodoo42.blogspot.com/2012/01/utmanad.html

Vältummat sa...

ska försöka /knegarn

Barasara sa...

Mitt Internet har inte kickat igång efter flytten än, så snart det gör det kan bloggen rassla igång och jag också fylla i!